Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Prezentacije / Ugostiteljstvo
Prezentacije


1969.godine Džon Vejn dobio je oskara za glavnu ulogu u filmu Čovek zvani hrabrost, te godine umro je jedan od najvećih jugoslovenskih košarkaša Radivoje Korać, Crvena Zvezda je bila šampion, rođeni su,  danas velika glumica Katrin Zita Džons i Siniša Mihajlović. Iste godine čak četiri pesme sa istim brojem osvojenih bodova su proglašene za najbolju pesmu Evrovizije.Te godine snimljen je antologijski film Bitka na Neretvi, a Radomir Konstantinović je prvi put objavio  knjigu Filozofija palanke. U Srbobranu je 1969.godine otvoren restoran Gurman.


Nakon četrdeset godina, ostalo je bezbroj uspomena, legendarnih kafanskih priča o danima i noćima provedenim uz tamburaše, a tradiciju vrhunske ugostiteljske usluge, nakon nadaleko čuvenog birtaša i osnivača ovog vojvođanskog restorana Mite Kare, njegovog sina Mime, danas nastavlja deda  Mitin unuk Boban.


Mnogo velikih i čuvenih imena je za sve ove godine prošlo kroz ovu kafanu. Svako od njih je ostavio jedinstven trag i neku zanimljivu priču za sobom, a svi su odlazili zadovoljni i ponovo se vraćali. Jedan od takvih je i dobri čovek, jedan od najvećih glumaca koje smo ikakda imali Pavle Vujisić. Oni koji su ga znali, znaju da je on znao šta je dobra kafana i da nije slučajno svraćao u Srbobran i baš restoran Gurman.

Borislav N. Jojkić, čuveni Bora Joja je takođe bio drag i neponovljiv gost ove na daleko čuvene kafane. Zauvek će se pamtiti njegov hod preko krovova automobila, koji su bili parkirani, baš na stazi kojom je svaki put prolazio,  kada je nakon burnih noći odlazio kući. Bila je to „kazna za nepropisno parkiranje“...


U susret jubileju (40 godina postojanja) Gurman je 2008.renoviran i proširen. Prilagođeno vremenu i duhu vremena u kome živimo, ali i dalje zadržavajući tako prepoznatljivi vojvođanski „šmek“. Ono što se ne menja to je tradicionalna domaća kuhinja, nastala na receptima koji su odoleli zubu vremena.Danas Gurman može da ugosti  150 gostiju i pruži gostoprimstvo u svakoj prilici.

Dođite i uverite se da su neke vrednosti neprolazne. Baš takav je i restoran koji Vam ovde predstavljamo.

Stojimo Vam na raspolaganju, pozovite nas i budite naši dragi gosti

Restoran Gurman

  021 731 115

Dekorisana sala za razne svečanosti...

Galerija - Proslava 15 godina mature / generacija rođena 1979. godine

Galerija - Proslava 30 godina mature / generacija rođena 1964.godine

Galerija - Proslava pet godina mature / 15.05.2010.

 


 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama